23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

[16][25]

Scheffler ei loistanut päätöspäivänä, mutta otti kauden viidennen voittonsa ja rikkoi PGA Tourin tienestiennätyksen

Scottie Scheffler voitti sunnuntaina 11. kerran Yhdysvaltain kiertueella. Kuva: Getty Images

Scottie Scheffler lähtee ylivertaisena ennakkosuosikkina tämän viikon U.S. Openiin.

Voittaminen on tullut Scottie Schefflerille (-8) tavaksi. Maailmanlistan ykkönen piti pintansa Jack Nicklauksen isännöimässä kilpailussa, joskin Memorial Tournamentin päätöskierros ei edennyt hänelle tyypillisen käsikirjoituksen mukaan. Vain yhden birdien tehnyt Scheffler pelasi tuloksen 74, joka on hänen heikoin finaalikierroksen noteerauksensa kahteen vuoteen.

Eroa tiukassa kisassa kakkoseksi sijoittuneeseen Collin Morikawaan jäi yksi lyönti. Voitto sinetöityi, kun Scheffler laittoi 18. viheriöllä noin 1,5-metrisen alamäkiputin napakasti reiän perukoille.

Schefflerin voittotuuletus osoitti, miten vaativissa olosuhteissa finaalikierroksella pelattiin.

”Olet selviytyjä”, Jack Nicklaus sanoi Scheffleriä onnitellessaan. ”Kiitos. Teit tästä brutaalin paikan tänään”, voittaja vastasi legendalle.

Kisakenttä Muirfield Village oli sunnuntaina poikkeuksellisen vaativa. Viheriön pinnat olivat kovat ja puuskittainen tuuli jatkoi vain yltymistään iltapäivällä. Ainoastaan kuusi pelaajaa alitti neljännellä kierroksella kentän parin. Keskiarvo jäi niukasti alle 75 lyönnin.

”En tehnyt tänään paljon hienoja asioita, mutta tein tarpeeksi kuitenkin”, totesi neljän lyönnin etumatkalta päätöspäivään lähtenyt Scheffler.

Voitto oli jo Schefflerin viides kuluvalla kaudella, ja se tuli viikko ennen U.S. Openia. Onnistuneen kenraalin ei pitäisi tietää hyvää ensi-iltaa, mutta Scheffler on tottunut murtamaan myyttejä. Häntä tuskin taikausko piinaa lähtiessään selvänä suosikkina kauden kolmanteen majoriin.

Scheffler muisteli vuoden 2021 Memorial Tournamentia. Hän tuikkasi viimeisellä reiällä alle kaksimetrisen putin ohi, joka olisi onnistuessaan riittänyt uusintaan. Nicklaus kertoi tuolloin Schefflerille, että ”jonain päivänä upotat vielä voittoputin 18:lla, ja tulen onnittelemaan sinua.”

”Oli hienoa ajatella tuota lausetta mennessäni hänen luokseen”, Scheffler kertoi.

Vielä alkuvuodesta 2022 häntä pidettiin maailman parhaana pelaajana, joka ei ole koskaan voittanut pääkiertueella.

Morikawa pysyi Schefflerin kannoilla loppuun saakka. Yksi päivän harvoista parin alittajista (71) näytti tehneen kohtalokkaan bogin 16:lla, mutta Scheffler antoi uudelleen siimaa kirjaamalla bogin seuraavalle reiälle. Voittoputti kertoi, millaisella itseluottamuksella hän tällä hetkellä pelaa. Lyhyessä alamäki putissa oli päättäväisyyttä ja vauhtia siksi, että tällä tavalla hän otti putista kaltevuuden pois.

Tienestiennätys uusiksi

Scheffler, 27, kuittasi PGA Tourin Signature-kilpailun voitosta neljä miljoonaa dollaria palkintorahaa. Tämä nosti hänen kausiansionsa yli 24 miljoonaan taalaan. Scheffer paranteli nimissään ollutta kiertueen tienestiennätystä, ja mikä merkittävintä, hän teki sen jo kesäkuun alussa. Hänestä tuli myös ensimmäinen pelaaja sitten vuoden 1980, joka on pysynyt PGA Tourilla viiteen voittoon ennen U.S. Openia. Edellisen kerran tempussa onnistui Tom Watson.

Toistakymmentä peräkkäistä top 10 -sijoitusta ottanut Scheffler on voittanut jenkkitourilla 11 kilpailua, joista kaksi on majoreita. Kaikki ovat tulleet alle 2,5 vuoden sisällä. Vielä alkuvuodesta 2022 häntä pidettiin maailman parhaana pelaajana, joka ei ole koskaan voittanut pääkiertueella.

Scheffler lujitti ennestään sementoitunutta asemaansa maailmanlistan ykkösenä. Tältä paikalta hän tuskin on horjutettavissa muutamaan vuoteen.

Englannin Matt Fitzpatrick, Ruotsin Ludvig Åberg ja Itävallan Sepp Straka (-2) jakoivat parhaina eurooppalaisina Memorial Tournamentin viidennen sijan. Kilpailun voittoa puolustanut Norjan Viktor Hovland (+2) hyytyi viikonloppuna sijalle T15.

Lue seuraavaksi: Scottie Scheffler ei hyydy, vaikka kolmannella kierroksella sattui ja tapahtui