11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Aloita golf

Tasoitus

Mitä golfissa tarkoittaa tasoitus? Miten pistebogey-järjestelmä toimii?

Kun pelaaja liittyy Suomen Golfliiton alaisen golfseuran jäseneksi, hän aloittaa golfharrastuksen tasoituksella 54. Tasoitus on vertailuluku, joka kuvastaa pelaajan pelitaitoja hyvissä olosuhteissa ja onnistuneen pelin tuloksena. Tasoitus ei siis ole luku, johon pelaajan odotetaan aina pelaavan.

Yksinkertaistettuna tasoitus kertoo, kuinka monta lyöntiä yli kentän parin pelaajan oletetaan pelaavan onnistuneella 18 reiän kierroksella. Reikäkohtaisesti tasoitus 54 tarkoittaa, että pelaaja lyö kullakin reiällä onnistuessaan keskimäärin kolme lyöntiä yli parin (tasoitus 54/18=3). Esimerkiksi par 4 -reiällä tasoituksella 54 pelaavan tavoitetulos on 7 (reiän par 4 lyöntiä + 3 tasoituslyöntiä).

Kun pelaajan taidot kehittyvät, hän suoriutuu yksittäisistä rei’istä ja koko kierroksesta tasoitustaan vähemmillä lyönneillä, jolloin hänen tasoituksensa laskee.

Koska kentät ovat sekä lähtökohtaisesti että eri tiiauspaikoilta pelattaessa vaikeudeltaan erilaisia, saattaa kierroskohtainen pelitasoituksesi olla eri kuin varsinainen tasoituksesi. Kierroskohtaisen pelitasoituksesi voit tarkistaa kentällä olevasta niin sanotusta slope-taulukosta tai Golfpisteen slopelaskurista.

Golfissa on käytössä myös niin sanottu pistebogey-järjestelmä. Siinä pelaaja saa kultakin reiältä pisteitä sen mukaan, miten hyvin hän pelaa reiän tasoitukseensa verrattuna. Jos pelaaja pelaa reiän huonosti, hänen ei järjestelmän ansiosta tarvitse pelata reikää loppuun asti. Kierrokseltasi kertyvät pistebogey-pisteet voit laskea kätevästi Golfpisteen pistebogeylaskurilla.

Kysy myös rohkeasti lisää tasoitusjärjestelmästä kotiseurastasi tai alkeisopetuksen tarjoajaltasi.

Lue lisää golfin tasoitusjärjestelmästä