11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Aloita golf

Harjoittelu

Missä golfia voi harjoitella? Mistä löydän vinkkejä golfin harjoitteluun?

Golfin voi aloittaa missä iässä tahansa, vaikka vasta myöhäisinä eläkevuosina, ja kuka tahansa voi oppia pelaamaan ja nauttimaan lajista. Ensimmäiset lyönnit saattavat kuitenkin joskus tuntua haastavilta ja edistyminen hitaalta. Golfin alkeiden oppimiseen kannattaa siis nähdä hieman vaivaa. Useimmat kokeilijat laji tempaa mukaansa siinä vaiheessa, kun osumat alkavat tarkentua ja lyönnin toistettavuus parantua. Lajin kokeileminen jalostuu harrastamiseksi, joka jatkuu läpi eliniän.

Missä golfia voi harjoitella?

Golfia voi harjoitella samoissa paikoissa, joissa lajia voi kokeilla: rangeilla, lähipelialueilla, ja talviharjoitteluhalleissa. Käytännössä kaikilla Suomen golfkentillä on harjoitusalueet, joilla voi harjoitella peruslyöntejä ja lähipeliä. Lisäksi Suomessa on yhä enemmän pelkkää harjoittelua varten rakennettuja golfin harjoituskeskuksia.

Kun lyöntiin alkaa löytyä varmuutta ja toistettavuutta, kannattaa etsiytyä pelimahdollisuuksien äärelle, par 3 -kentille ja silloin, kun pelaaminen on mahdollista myös tavallisille golfkentille. Viime kädessä golfia oppii pelaamaan pelaamalla, ja kauniiden ja vaihtelevien golfkenttien kiertäminen motivoi jatkamaan harrastusta.

Lyhyet par 3 -kentät ovat erityisen aloittelijaystävällisiä. Ne ovat erinomaisia paikkoja hankkia pelikokemusta, ja niille on yleensä mahdollista päästä ilman green cardia.

Miten golfia tulisi harjoitella?

Tyypillisesti ensimmäiset askeleet golfissa otetaan jo lajia harrastavan ystävän opastuksella. Kavereiden vinkeillä voikin hyvin päästä lajissa alkuun, mutta melko pian kannattaa hakea opetusta ja harjoitteluvinkkejä myös muualta.

Golfaiheiset verkkosivut ja golflehdet ovat pullollaan erilaisia harjoitusvinkkejä omatoimiseen harjoitteluun. Golfpiste.com:n suositussa Opetus-osiossa lajin pariin johdattaa Suomen johtaviin golfvalmentajiin kuuluva Mika Piltz.

Erityisen suositeltavaa on kysyä rohkeasti neuvoa ja opetusmahdollisuuksia golfseurojen opetuspalvelujen tarjoajilta eli klubien proilta, jotka vastaavat myös golfin alkeiskurssien järjestämisestä.