11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
mainos MAINOS

Vierumäki Finnish Challengen vetovoima saa kumppanit lähtemään talkoisiin mukaan

Lauri Ruuska oli vuoden takaisen Vierumäki Finnish Challengen ykkösnimi.

Elokuun puolivälissä tulevaisuuden huippugolfarit kerääntyvät jälleen Vierumäelle.

Challenge Tour on Euroopan haastajakiertue, josta ponnistaa vuosittain isompiin ympyröihin DP World Tourille suoraan rankingin 20 parasta pelaajaa. Kiertue on toiminut lähtöalustana useille tämän hetken huippupelaajille. Vierumäki Finnish Challenge kokoaa kahdeksatta kertaa peräkkäin haastajakiertueen parhaimmiston kisakentälleen Cookelle 15.–18.8.

Pelaajien lisäksi Vierumäen CT-kilpailu on kokoontumispaikka eri alojen yrityksille, jotka haluavat tarjota omille asiakkailleen elämyksiä golfin parissa. Yhteistyön muotoja on erilaisia, mutta esimerkiksi maailmanlaajuinen ICT-alan teknologiatoimittaja ALSO tuo kisaviikolla kutsuvieraitaan Vierumäelle täyden kattauksen periaatteella.

ALSOn isännöimässä asiakastapahtumassa pelataan, viihdytään, syödään ja nautitaan savusaunan löylyistä ensimmäisenä päivänä. Kisahotelli Holiday Club Vierumäellä vietetyn yön jälkeen vieraat pääsevät seuraamaan CT-kilpailun avauskierrosta VIP-palveluin.

”Challenge Tour -tapahtumalla on omanlaisensa vetovoima, joka vetoaa henkilöihin, joita meidän saattaa olla kiireisen aikataulun takia hankala saada muuten mukaan. Tapahtuma tarjoaa meille mahdollisuuden syventää yhteistyötä avainkumppaneidemme kanssa”, tunnelmoi ALSO Finland Oy:n myyntijohtaja Lari Utriainen.

Tuollaisilla hetkillä yhteenkuuluvuuden tunne nousee tunteiden lisäksi pintaan

Vierumäki on historiansa aikana tullut tunnetuksi yhtenä suomalaisen urheilun ja liikunnan sydänpaikoista. Se viehättää monen kokoluokan yrityksiä.

”Suomessa on pitkät perinteet erilaisten urheilutapahtumien järjestämisessä. On hienoa, että myös golfin ammattilaiset saadaan Suomeen kokemaan meidän suomalaisten osaaminen kansainvälisten kilpailuiden järjestämisessä”, Utriainen kiteyttää.

Puolen miljoonan euron rypistys

Vierumäki Finnish Challenge on kiertueen yksi 29 osakilpailusta. Kisan laittaminen pystyyn vaatii järjestäjiltä reilusti työtä.

”Tapahtuman budjetti on noin 500 000 euroa. Viime syksynä excel-taulukko näytti tuon verran miinusta. Laitoimme kädet saveen ja aloimme valamaan uutta kilpailua. Kumppanit mahdollistavat tapahtuman taloudellisen onnistumisen. Viime vuonna mukana oli 51 kumppania”, valottaa Vierumäki Golfin myyntipäällikkö Ville Hautala.

Kilpailun palkintopotti on tänä vuonna 270 000 euroa, joka vie merkittävän osan budjetista. Vierumäellä tarjotaan pelaajille laadukas tapahtuma, mitä se on pelaajien puheiden mukaan aina ollutkin.

”Järjestämme erinomaisen kansainvälisen golfturnauksen, jossa pelaajat ja kilpailutapahtuma ovat etusijalla. Samalla viemme toiminnallamme Suomi-golfia eteenpäin ja tuomme Vierumäen monipuolisia palveluita esiin”, Hautala sanoo.

Vierumäki Finnish Challengen yhteistyökumppanit näkyvät muun muassa tiibokseissa.

Kilpailutapahtuman onnistumisesta yhtenä esimerkkinä on kumppaneiden halu jatkaa mukana vuosi toisensa jälkeen. Tänä vuonna 85 prosenttia kumppaneista on samoja kuin viime vuonna, mutta myös uusia yrityksiä on lähtenyt CT-rintamaan mukaan.

Yksi näistä on suomalainen valokuituoperaattori Lounea, joka isännöi kisaviikolla samantyyppisen asiakastapahtuman kuin ALSO Finland.

”Valtakunnallisena toimijana kartoitamme erilaisia tapahtumia Suomessa, ja valitsemme niistä meille sopivimmat. Emme ole aiemmin olleet mukana Challenge Tourilla, joten näimme tässä uudenlaisen mahdollisuuden VIP-tapahtuman järjestämiseen”, kertoo Lounea Oy:n toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen.

”Kutsumme Vierumäelle meille tärkeiden asiakkaiden johtoa. Golftapahtumat tarjoavat mahdollisuuden rentoon ja epämuodolliseen kanssakäymiseen, mikä auttaa luomaan ja vahvistamaan henkilökohtaisia suhteita asiakkaiden kanssa. Lisäksi yhteistyön kautta saamme yrityksellemme näkyvyyttä positiivisessa ympäristössä”, Viitanen muotoilee.

Suomalaismenestys kruunaa kilpailun

Viime vuonna Lauri Ruuska oli Vierumäen CT-kisan herra ja hidalgo. Heti avauspäivänä Ruuska täräytti tauluun kenttäennätyksen, 59 lyöntiä, jonka vauhdittamana hän voitti kilpailun lopulta seitsemän lyönnin erolla.

Suomalaisten menestyminen kotikilpailussa on hunajaa niin katsojille kuin yhteistyökumppaneille, jotka saavat kirsikan kakun päälle näkyvyyden muodossa. Ruuskan voittojuhlien herkin hetki koettiin palkintojenjaon yhteydessä, kun siniristilippu vedettiin salkoon Maamme-laulun tahdissa.

”Tuollaisilla hetkillä kaikki oman osansa tapahtumaan laittaneet kokevat itsensä entistä merkityksellisemmiksi. Yhteenkuuluvuuden tunne nousee tunteiden lisäksi pintaan”, Hautala muistelee.

Suomalainen golfkansa tuuletti viime vuonna Lauri Ruuskan menestymistä Vierumäellä.

Ruuska taisteli lopulta kauden päätteeksi pelioikeuden pääkiertueelle DP World Tourin karsinnoista. Aikaisempina vuosina Challenge Tour ja Vierumäen kilpailu ovat olleet olennaisessa asemassa Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan noustessa kohti Euroopan huippua. Myös Sami Välimäki on osallistunut Vierumäen kilpailuun kolme kertaa uransa alkutaipaleella.

Tänä vuonna Pulkkanen tekee paluun Cooken CT-areenalle. Hän menetti pelioikeutensa DP World Tourille, joten vauhtia on jouduttu hakemaan porrasta alempaa. Pitkälyöntinen Pulkkanen tulee olemaan yksi kilpailun viihdyttävimmistä pelaajista lukeutuen myös voittajasuosikkeihin. Kenttänä Cooke tarjoaa Pulkkaselle mahdollisuuksia hyötyä hurjista draiveistaan.

Vierumäen kilpailusta Suomi saa 50 villiä korttia jaettavakseen lupaaville ammattilaisille kiertueen muihin koitoksiin. Näin Vierumäki Finnish Challenge on merkittävin yksittäinen teko suomalaisen ammattilaisgolfin edistämisessä.

Vierumäellä ja DP World Tourilla on sopimus CT-kilpailun järjestämisestä vuonna 2025, joten tulevia eurooppalaishuippuja nähdään jatkossakin Suomessa.

Heinolan kaupunki on CT-kisan vankkumaton kumppani

Vierumäen urheiluopisto sijaitsee Heinolassa. Kaupunki on ollut alusta saakka tukemassa Challenge Tourin järjestämistä.

”Heinolan nopea saavutettavuus pääkaupunkiseudulta ja asema Järvi-Suomen porttina korostuu aikaisempaa enemmän, niin asumis- kuin vapaa-ajan asumisvaihtoehtona. Challenge Tour tuo meille hyvää näkyvyyttä tietyissä kohderyhmissä”, sanoo Heinolan kaupunginjohtaja Jari Parkkonen.

”Lisäksi tapahtuma vahvistaa mielikuvaa monipuolisesta palvelurakenteesta luonnon keskellä. Moni vierailija usein yllättyy varsin positiivisesti Heinolan tarjonnasta kisojen aikana”, Parkkonen jatkaa.

Kehitystä kohti huippua

Vierumäellä viedään kisatapahtumaa eteenpäin joka vuosi. Tällä kertaa pelaajien palveluita on kehitetty vastaamaan huipputason turnausta. Pelaajien ja caddien ruokailu tapahtuu Vierumäki Holiday Clubin Ball Roomissa. Järjestelyllä saadaan selkiytettyä ruokailemista. Cooken 18. reiän griinin vieressä oleva Paviljonki palvelee edelleen katsojia.

Tulosten kirjaamiseen tulee olennainen muutos. Pelaajat saavat kierrokselleen mukaansa laitteen, johon he syöttävät itse reikiensä tulokset. Toimenpiteellä saadaan minimoitua virheiden määrää ja tuloksia pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje