11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Noora Komulaiselle olympiahaaveiden kannalta tärkeä onnistuminen Helsingborgissa

Noora Komulainen pelasi Vasatorpin kentällä mainion turnauksen. Kuva: Tristan Jones/LET

Komulainen iski sunnuntaina parhaan tuloksensa Scandinavian Mixed -kilpailussa.

Noora Komulainen päätti Vasatorps Golfklubbin kentällä käydyn DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailun upealla tavalla. Hän pelasi neljännellä kierroksella tuloksen 67, ja nousi hienosti jaetulle 12. sijalle.

Lähes 20 pykälää sijoitustaan kohentanut Komulainen teki bogittomalla kierroksella viisi birdieä, joista kaksi etu- ja kolme takaysillä. Sunnuntain tulos oli hänen parhaansa Helsingborgin turnauksessa.

”Olen tyytyväinen siihen, miten hyvin sain pidettyä pelin kasassa tiukassa kelissä. Pari loistavaa paria tänään. Kyllä mä silti aika paljon jätin lyöntejä kentälle tämän viikon aikana. Puttaaminen tuntui ihan hyvältä, mutten saanut sellaisia viisimetrisiä oikein uppoamaan. Löysin hyvän fiiliksen lyömiseen alkuviikosta, ja se toimi”, Komulainen sanoi.

Reilut 26 000 euroa palkintorahaa ansainnut Komulainen jakoi kilpailun LET-pelaajien joukossa viidettä sijaa. Se merkitsee sitä, että hänen pistekertymänsä maailmanlistalla saa mukavan lisäyksen. Komulainen pönkittää asemiaan myös olympiarankingissa, jonka seuraavassa päivityksessä hän saattaa nousta 60 parhaan joukkoon ja kiinni kisapaikkaan.

”Tässähän ei ole enää kuin kaksi kisaa ennen olympiarankingin sulkeutumista, ja kyllä se Pariisi tietysti on mulla tavoitteena. Kisapaikka vaatii onnistumista tulevina viikkoinakin”, hän totesi.

Komulainen on maailmanlistalla sijalla 320, kun pykälää korkeammalla oleva Malesian Natasha Oon keikkuu parhaillaan viimeisellä Pariisin olympiaturnaukseen oikeuttavalla paikalla.

Olympialaisiin pyrkii myös Ursula Wikström (-4), joka niin ikään oli sunnuntaina hyvällä pelituulella. Tulos 69 nosti Wikströmin jaetulle 46. sijalle. Hänen edelleen kiilasi 11 LET-pelaajaa, joten myös sijalle 327 rankatulle Wikströmille on tiedossa hyvin maailmanlistan pisteitä.

Odottamaton loppuratkaisu

Helsingborgin turnauksesta muodostui Sebastian Söderbergin (-16) painajainen. Peräti kahdeksan lyönnin etumatkalta päätöspäivään lähtenyt Söderberg hermoili pitkin sunnuntaita, ja johto kutistui kierroksen lopussa yhteen lyöntiin.

Söderbergille olisi riittänyt 18. reiällä par voittoon, mutta hän sortui griinibunkkerin kautta kolmeen puttiin ja tuplabogiin menettäen ykköstilan Volvo Car Scandinavian Mixed -kilpailussa toistamiseen juhlineelle Linn Grantille (-17).

Sebastian Söderberg oli kisan jälkeen apeissa tunnelmissa. Kuva: Getty Images

Voittamisesta on kehkeytynyt toistuvasti kärkikahinoissa häärivälle Söderbergille todellinen peikko. Hän on koonnut urallaan 11 top 3 -sijoitusta, joista kuusi on kakkostiloja. Ainoa DPWT-voitto on peräisin vuoden 2019 European Mastersista, jonka viiden pelaajan uusinnassa hän päihitti muun muassa Kalle Samoojan.

On selvää, että Söderbergillä menee tovin verran aikaa toipua Ruotsin kisan viimeisestä päivästä.

Vahvasti pitkin vuotta pelannut Söderberg on sijoittunut tällä kaudella seitsemän kertaa top 10:een. Viimeisten reilun kahden kuukauden aikana hän on saavuttanut kolme kakkossijaa ja yhden kolmannen tilan.

Söderberg oli Vasatorpin kentällä kolme ensimmäistä päivää täysin omaa luokkaansa. Sunnuntain kierrokseen Söderberg käytti 77 lyöntiä, tällä tuloksella hän jakoi päivän heikointa noteerausta. Tikkari on viety ratkaisuhetkillä ennenkin hänen kädestään, mutta ei koskaan niin räikeästi kuin nyt. On selvää, että Söderbergillä menee tovin verran aikaa toipua Ruotsin kisan viimeisestä päivästä.

Söderbergin sunnuntain pelikaveri Calum Hill (-16) tuskin arvasi odottaa, että kaksikko päätyisi kilpailussa vielä tasatulokseen.  Jaettu kakkossija sinetöityi skotlantilaisen 18. reiällä tekemällä birdiellä.

Ruotsalaisyleisö sai dramaattisena päivänä joka tapauksessa mieluisan voittajan, kun kotikaupungissaan pelannut Linn Grant syttyi kilpailun parhaaseen tulokseensa, 65. Grant teki 10 ensimmäisen reiän aikana kuusi birdieä, mutta tämän jälkeen oli pidempään hiljaista.

Hän teki vielä yhden birdien, joka osoittautui lopulta äärimmäisen tärkeäksi. Grantilla oli 18. reiällä onneakin matkassa: hän laittoi sisään chipin, joka olisi ilman tankoon osumista vierinyt jonkin verran pitkäksi.

Voitto oli sunnuntaihin 11 lyönnin päästä kärjestä lähteneelle Grantille, 24, seitsemäs pääkiertueella. Kuusi on tullut Ladies European Tourilla ja yksi LPGA-kiertueella. Grant on niittänyt menestystä nopeasti, sillä hän ryhtyi ammattilaiseksi vajaat kolme vuotta sitten.

Ennätyksellisen kaukaa voittoon nousseesta Grantista tuli ensimmäinen naispelaaja, joka on voittanut kaksi myös DP World Tourin ohjelmaan kuuluvan turnauksen voittoa.

Lue seuraavaksi: Puttipeli löi kapuloita Komulaisen rattaisiin DP World Tourin ja LET:n yhteiskilpailussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)