11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenin caddie löi hanskat tiskiin

Matilda Castrenin ja Jonathan Scottin lähes kolmevuotinen yhteistyö päättyi. Kuva: Getty Images

Paikallista caddiea tällä viikolla käyttävä Castren epäonnistui New Jerseyn kisan avauskierroksella.

Matilda Castren ilmoitti Suomen Golfliiton tiedotteessa ennen tällä viikolla New Jerseyssä pelattavaa turnausta, että hänen caddiensa Jonathan Scott on päättänyt lopettaa kaksikon vuosia kestäneen yhteistyön.

”Hän ilmeisesti ottaa jonkinlaisen tauon ja menee kotiin pidemmäksi aikaa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Tosi harmi, melkein kolme vuotta olimme kimpassa ja olemme läheisiä ystäviä. Tuntuu erilaiselta, kun hän ei ole mukana, mutta varmaankin loppupeleissä parempi näin”, Castren sanoi.

Scott sai viime syksynä Shanghaissa pelatun LPGA-kisan yhteydessä aivoinfarktin. Hän palasi takaisin töiden pariin helmikuussa neljä kuukautta kestäneen tauon jälkeen.

Tuona aikana Castren on pelannut yhdeksän kilpailua, joista seitsemän on päättynyt karsiutumiseen. Jatkokierroksille johtaneista kisoista toinen tuotti 66. sijan, joka on hänen kauden paras saavutuksensa.

Kesken kauden on haastavaa löytää mieluisaa.

Emily Kristine Pedersenin caddie Michael Paterson perusti viime syksynä keräyksen edesauttamaan Scottin kuntoutusta. Keräys tuotti lyhyessä ajassa lähes 26 000 euroa.

New Jerseyssä Castren käyttää paikallista caddiea.

”Mä katson vähän, mikä on tilanne. Kesken kauden on haastavaa löytää mieluisaa. Seuraavat viikotkin ovat auki, ei tämä ideaalitilanne ole”, hän kertoi.

Vaisu startti New Jerseyssä

Castren aloitti perjantaina New Jerseyssä käynnistyneen LPGA Tourin kilpailun heikosti. Hän on kilpailussa tuloksellaan 74 (+3) jaetulla 129. sijalla. Turnauksen toinen suomalaispelaaja Kiira Riihijärvi käytti kierrokseensa Seaviewin Bay Coursella lyönnin verran vähemmän ollen seitsemän pykälää korkeammalla.

Parivaljakko joutuu kiristämään lauantaina rutkasti tahtiaan selvittääkseen karsintarajan, joka tulostason säilyessä samankaltaisena asettunee -4:n tienoolle.

ShopRite LPGA Classicin kärjessä on hienon tuloksen, 61 (-10), pelannut Arpichaya Yubol. Etelä-Korean Jenny Shin on thaimaalaista kaksi lyöntiä perässä. Sveitsin Albane Valenzuela (-6) jakaa parhaana eurooppalaisena neljättä sijaa.

Lue seuraavaksi: Pelaaminen ahdistaa, mutta Matilda Castren pitää kiinni tavoitteistaan: ”Haastavia hetkiä on ollut aikaisemminkin”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)