9.7.–16.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][29]
KilpailuaSuomalaista

9.7.–16.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][29]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Joachim Altosella vahva déjà-vu -hetki Paltamossa

Joachim Altonen selkeästi viihtyy Paltamossa, kun 64 lyönnin huippukierroksia tulee liukuhihnalta. Kuva: Juha Hakulinen

Välillä tuntuu siltä, että tietyn hetken olisi elänyt jo aiemmin. Sellainen tunne oli vahvasti läsnä Joachim Altosen 64 lyönnin kierroksessa Paltamo Openin avauspäivänä. Altonen voitti viime vuonna Paltamo Openin, ja hän pelasi päätöskierroksen myös 64 lyönnillä.

Sama kierrostulos ei ollut ainoa yhdistävä tekijä viime vuoden viimeisen ja tämän vuoden ensimmäisen Paltamo-kierroksen välillä.

”Pelasin silloinkin 64 lyönnin bogivapaan kierroksen, ja Isometsän Eetu oli samassa ryhmässä kummallakin kerralla. Siinä oli aikamoinen déjà-vu, kun pelasin vielä hyvin samanlaiset kierroksetkin”, Altonen naureskeli hauskalle yhteensattumalle.

Paltamo Golfin kenttä on kuin tehty Altosen tapaiselle hyvälle pallonlyöjälle. Se nähtiin jo viime vuonna. Kauden toista Finnish Tour -kilpailuaan pelaavan pelurin otteet alkavat olla kohdallaan, jotta voitosta voi pelata.

”Peli on tuloillaan, ja kyllä minä tästä kentästä tykkään. Tänään oli tosi varmaa lyömistä. Siellä meni monta 3–4-metristä puttia sisään, ja sain muutaman helpon birdien par-vitosille”, hän sanoi.

Otin pitkän treenikauden tuohon alkukauteen, kun kisaviikoilla pitäisi yrittää pelata eikä vain testata sitä lyöntiä.

Talvet Yhdysvalloissa viettävä Altonen on keskittynyt talvikaudella enemmän harjoitteluun kuin kilpailemiseen. Muutama harmittava uusintatappio talveen silti mahtui, muun muassa tällä viikolla pelattavan kauden kolmannen majorin, U.S. Openin esikarsinta päättyi Altosen kohdalta niukkaan tappioon.

”Olen rakentanut peliäni, ja Suomen kausi on nyt minulle kisakausi. Otin pitkän treenikauden tuohon alkukauteen, kun kisaviikoilla pitäisi yrittää pelata eikä vain testata sitä lyöntiä.”

Altosella on avauskierroksen jälkeen tukeva johto Paltamo Openin kärkipaikalla. Toista sijaa jakavat pelaajat ovat peräti kuuden lyönnin päässä. Heidän joukossaan on muun muassa Altosen kanssa pelannut Eetu Isometsä, viime viikolla hyvin pelannut Jesse Waaralinna ja parhaana naisena tuloslistalta löytyvä Bettiina Törmänen.

Naisten sarjan vähäisen osallistujamäärän vuoksi kaikki pelaajat pelaavat samassa sarjassa.

Lue seuraavaksi: Kokenut kettu nappasi ykköstilan pitkän tauon jälkeen Paltamo Openissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje