11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Siirtonurmia vaille valmis – Remontoidut väylät tuovat ison piristysruiskeen Aura Golfin kentälle

Aura Golfin 10. reiän väyläbunkkerit muotoiltiin remontissa uusiksi. Kuva: Juha Hakulinen

Ennätyskuiva alkukesä toi odottamattomia haasteita kenttäremontin loppusuoralle.

Noin 5500 neliötä multaista maata odottaa kuumeisesti siirtonurmea Aura Golfissa, jossa kenttäremontti on loppusuoralla. Ennätyskuiva kevät teki tepposet siirtonurmikasvattajille, ja sen takia remontin viimeinen silaus on vielä tekemättä.

”Kuivuuden takia siirtonurmea ei ole pystytty nostamaan, eikä sitä myöten asentamaankaan. Mutta ensi viikon alussa pääsemme töihin”, Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere toteaa kenttäremontin viimeistelystä.

1970-luvun golfkenttäarkkitehtuurin ajalta peräisin olevat Aura Golfin väylät 6–11 kokivat viime syksynä käynnistyneessä remontissa ison kasvojenkohotuksen. Lassi Pekka Tilanderin piirustusten pohjalta tehdyssä remontissa etenkin väylien bunkkerointi koki melkoisen muutoksen.

Remonttiväylillä bunkkerit olivat aiemmin varsin tasaisia, eivätkä ne olleet oikeissa paikoissa haastamassa etevämpiä pelaajia. Ennemminkin ne kiusasivat korkeamman tasoituksen harrastajia, joiden lyönnit jäivät vähän keskivertopelaajien draiveja lyhyemmiksi ja myös vinommiksi.

”Bunkkereista tehtiin huomattavasti näyttävämpiä kuin mitä ne olivat. Joku voisi todeta, että meidän bunkkereista tehtiin hiekkaesteitä”, Pere kertoo muutoksesta.

”Nyt ne muodostavat ihan todellisen uhan. Kun pelaat omalle pelitasollesi sopivalta tiiltä, silloin bunkkerit ovat pelissä.”

Uusien bunkkereiden haasteita pääsee kokemaan väylillä 6, 8, 9, 10 ja 11, joissa vanhoja väylä- ja griinibunkkereita on täytetty, ja uudet esteet on rakennettu selkeästi haastavimmiksi. Nyt pelaaja joutuu miettimään huomattavasti tarkemmin, miten esimerkiksi 8. reiän jatkolyönnin tai 9. reiän avauksen lyö. Bunkkerit myös näkyvät aiempaa selkeämmin pelaajien suuntaan.

Kuudennen reiän griinialue sai Lassi Pekka Tilanderin piirustuspöydällä aiempaa räväkämmät muodot. Kuva: Juha Hakulinen

Kokonaan uuden viheriöalueen saanut kuudes reikä edustaa nykyaikaista kenttäsuunnittelua parhaimmillaan. Siinä bunkkerit ja niiden kummut suojaavat viheriötä juonikkaasti, eikä griinille pääse enää niin helposti palloa maata pitkin pompottelemalla.

Rei’istä 7–9 tulee Aura Golfin uusi signature-alue.

Ei remontti pelkkiin bunkkereihin rajoitu, vaan myös vesiesteet saivat uutta ilmettä. Kuudennen reiän vesiestettä muotoiltiin hieman uusiksi, mutta isommin kaivuri oli hommissa 7. reiän esteellä, joka kasvoi selkeästi aiempaa suuremmaksi.

”Seiskan vesiesteelle tehtiin ihan perusteellinen uudistaminen. Se on nyt pelissä seiskalla, osittain kasilla ja myös ysillä.”

Seitsemäs reikä oli aiemmin todella haastava par 3, jossa vesieste söi surutta vähänkin heikommat avaukset. Nyt estettä siirrettiin pelisuunnassa enemmän oikealle, jolloin pallon pystyy pelaamaan esteen vasemmalta puolelta ilman, että se joka kerta molskahtaa lampeen. Tämä on varmasti monen pelaajan mielestä loistava muutos.

Pere kertoo, että pelaajilta saatu palaute kenttäremontista on ollut erittäin positiivista. Uudistukset ovat erittäin suuria. Ne näkyvät ja tuntuvat pelissä, hän lisää.

”Rei’istä 7–9 tulee Aura Golfin uusi signature-alue. Se ei ole pelkkä facelift, vaan siellä rakennettiin paljon uutta.”

Sami Pere on todella tyytyväinen remontin tuloksiin, vaikka kaikkia siirtonurmia ei kentälle ole vielä saatukaan. Kuva: Juha Hakulinen

Kenttäremontin yhteydessä uudistettiin myös kaikki kastelujärjestelmää koskevat asiat koko kentän alueella, pois lukien runkolinjat. Aiemmat sadetinjärjestelmät olivat peräisin 1980-luvulta, ja niiden tekninen ikä oli lähellä päätepistettä.

Työ tekijäänsä tässäkin tapauksessa kiittää.

Nyt kun osa väylistä on uusittu, herää väkisinkin kysymys, mitä Aura Golfissa aiotaan tehdä muiden väylien osalta. Ensimmäiset viisi reikää ovat Aura Golfin alkuperäisiä reikiä, joissa on oma erityinen luonne, eivätkä ne kaipaa isoja muutoksia.

Mutta väylät 12–18 ovat asia erikseen. Ne jäävät nyt väkisinkin uudistettujen väylien varjoon pelattavuuden ja näyttävyyden osalta.

”Meidän strategiassa kentän uudistaminen ja kehittäminen ovat tärkeässä roolissa. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, Pere sanoo.

Vaikka remontin aikataulu venyi muutamalla viikolla, ei kiirehtimiselle ole Peren mukaan mitään perusteita. Kenttää on pelattu jo monta viikkoa, ja pelaajat ovat osanneet suhtautua asiaan oikealla tavalla.

”Alun perin tarkoitus oli, että viimeiset urakoitsijat olisivat poistuneet täältä toukokuun loppuun mennessä. Olemme kuitenkin tajunneet sen, että luonnon kanssa tässä ollaan tekemisissä, eikä näille asioille voi mitään. Juhannus on nyt se viimeinen takalaita, eikä juhannukseen kovin pitkää aikaa enää ole”, Pere antaa aikataulun.

”Tämän kanssa ei ole syytä pitää kiirettä. Muutama päivä tai joku viikko ei tätä enää kaada. Viimeistelyä ei tehdä hätiköiden. Työ tekijäänsä tässäkin tapauksessa kiittää.”

Lue seuraavaksi: Suomen vanhinta golfkenttää odottaa kahden miljoonan euron remontti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje