11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

Missä golfmailoja voi nykyisin testata (maksutta)?

Etusivu Foorumit Välineet Missä golfmailoja voi nykyisin testata (maksutta)?

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Eli suora kysymys, missä voi nykyisin testata mailauutuuksia maksutta? Eli ei kiinnosta GolfCenterin törkeän hintainen mailafittaus, jossa siinäkin on testiaikaa rajoitettu.

  Aikaisemmin oli eri demotilaisuuksista selkeä tapahtumakalenteri, mutta sitä ei enää internetistä löydy. Lisäksi ainakaan pk-seudun rangeilla ei kokeilumahdollisuuksia ole, kuten ennen. Eli kauden mailauutuuksia ei tiskin alta löydy.

  Mihin siis mennä ja koska?

  Demopäivillä ilmaista testausta. Tutki kenttien kilpailukalentereita. Lauantaina srixon ja clevelandin ilmainen fittauspäivä Tawastilla 11-15.00 hinnasta ei mainittu mitään joten ei voi maksaa mitään ja pakko ei ole ostaa. Tosin vain 2 merkkiä mailoja testattavana.

  Hankalaksi on mennyt testaaminen, jos pitää eri kenttien sosiaalisen median tilejä seurata. Ei ole aikaa tai mielenkiintoa sellaiseen. VMP. Viimeeksi kun laitoin kaikki mailat uusiksi, niin rauhassa sai Megarangella testata, siellä oli erillinen tila demomailoille.

  Kaupasta sai jopa kierrokselle mailat lainaksi mukaan, jos niin halusi.

  Maahantuojien turha ihmetellä jos ei kauppa käy.

  Kisakalenterit ei ole some juttuja.

  Paloheinässä on jonkinlainen pieni proshop, siellä voi olla joitakin testimailoja. Onko siellä tämän vuoden uutuuksia, tuskin. Trackmania ei ole, tiedoksi myös että kyseinen mesta oli ainakin viime vuonna hyvin satunnaisesti auki.

  Ketjun avaajalle, säästä rahasi ja pelaa vanhoilla mailoilla, saattavat toimia paremmin kuin kaupoissa olevat uudet. Riippumattomat testaajat ovat Youtubessa lyöneet eri merkkivalmistajan mailoja eri vuosilta ja on huomattu että mitään kehitystä ei ole pitkään aikaan tapahtunut. Mailojen väritystä ja markkinointia vaihdetaan vuosittain, mutta mitään isompia innovaatioita ei ole viimeiseen kymmeneen vuoteen tapahtunut. Tämän vuoden draiveri saattaa olla suorituskyvyltään huonompi kuin esim. seitsemän vuotta vanha vanha saman valmistajan draiveri jne.

  Rautamailojen kohdalla vielä vähemmän, olen sitä mieltä että lofteilla pelleily pitäisi kieltää USGA:n toimesta. Joku tämän vuoden rauta-7 on loftiltaan sama kuin rauta-5 vielä muutama vuosi sitten. Tavallinen klubipelaaja ei saa maltillisella mailanpään nopeudella tuollaisesta loftista mitään hyötyä irti.

  Toki jos haluat vain kavereillesi Hirsalassa näyttää, niin sittenhän uudet mailat pitää ostaa joka vuosi:) Tuosta demotouhusta olen samaa mieltä, onko järkeä että joku lipevä myyjä seuraa sivusta ja silti asiakas ostaa ”sian säkissä” kun ei kolmessa vartissa mitään tarkempaa analyysia ehditä tekemään?

  Tuossa huomasin että PEGO Golf School on lähtenyt takaisin välinemyyntiin, että sieltä voi myös kysellä. Nettisivujen mukaan fittauksen tekee aina golfopettaja. Onko PGA:n jösen, sitä ei mainita. Veikkaan että hinnat ainakin ovat kilpailukykyisiä Golfcenteriin verrattuna. Aika pitää kuitenkin varata, omin käsin ei sielläkään pääse testaamaan.

  ozk

  TheGaryltä kyllä aikamoista mutuilua. Se vahva lofti on juurikin hiljaa lyöviä klubipelaajia varten. Niissä mailoissa ei ole pelkästään vahva lofti tuomaan lisää pallonnopeutta, vaan myös matalalla oleva painopiste, joka auttaa pallon helpommin ilmaan. Ne ampuisivat taivaisiin, jos niissä ei olisi vahvoja lofteja. Ei kukaan parempi pelaaja käytä sellaisia mailoja.

  ”Riippumattomat testaajat” eivät myöskään ole erityisen hyviä esittelemään huonojen osumien suorituskykyä. Swetarista pallo ei voi kovempaa lähteä, koska regulaatio kieltää. Anteeksiantavuus on kyllä parantunut.

  Juuri katselin erään ison merkkivalmistajan rautamaila-arvostelun, jossa hyvä pelaaja löi setin rauta-7:lla 200 jaardia ja sitten heti perään saman setin rauta-6 ja rauta-5:lla samat 200 jaardia, mitä helvetin järkeä tuossa on? Ei yhtään mitään. Kyseisessä setissä tulee mukana myös “wegdejä”, joista suurin lofti oli 54 astetta. Ei noissa nykylofteissa ole mitään järkeä.

  Jos anteeksiantavuudella tarkoitat lisääntynyttä offsettia, niin ok. Moni klubipelaaja ei voi sietää liiallista offsettia mailoissaan, kuten allekirjoittanut.

  USGA rajoittaa mailoja sen verran paljon, joten ei sitä kehitystä parempaan suuntaan ole tapahtunut. Päinvastoin, kustannus-syistä ovat usein heikkolaatuisempia. Titaani ja hiilikuitu kun maksavat ja niistä karsitaan ensimmäisenä kuluttajille päätyvissä tuotteissa. Yleensä ovat käytännössä “huulipunaa sialle” eli viime vuoden malli uudelleen väritettynä ja markkinoituna. Tourpelaajien mailat sitten tehdään ihan eri speksien mukaan, saavat käyttöönsä mitä ikinä keksivät valmistajilta pyytää.

  ozk

  En tarkoita lisääntynyttä offsetia, vaan lapojen rakenteita. On ihan kiistaton tosiasia, että moderneissa drivereissa ollaan pystytty sijoittelemaan painoa niin, että suuremman inertiamomentin avulla lapa kiertyy huonolla osumalla vähemmän ja aiheuttaa vähemmän sivukierrettä. Tämän mahdollistaa esimerkiksi se kevyen hiilikuidun käyttö, jolloin massaa voidaan viedä alas ja taakse. Myös pallonnopeudet heikoilla osumilla ovat kasvaneet. Kumpaakaan et totea mistään Youtube-videosta, jossa huonot osumat karsitaan pois. Reaalimaailman suorituskyky tulee keskiarvoista, ei maksimeista.

  Linkki videoon kiinnostaa. Sen sisältö ilmeiseti vain todistaa aiemmin sanomani, etteivät ne sovellu testaajan kohderyhmään. Ne on suunniteltu auttamaan hiljaa lyöviä ja aloittelijoita. Jos osaa lyödä golfpalloa, niin rauta 7. ”nykylofti” on 34 astetta.

  Tuossa on videoarvostelu Cobran uusista raudoista, mitä järkeä on että rauta 7,6,5 kaikki lentävät 200 jaardia? Videosta käy myös selville että rauta 5 on loftiltaan sellainen että on käytännössä mahdoton lyödä. Lisäksi kaikki raudat ovat heti naarmuilla, koska “made in China” laatua:

  ozk

  Eiköhän nämä rangepalloilla tehdyt ”arvostelut” voi jättää omaan arvoonsa. Odotin jotain vähän parempaa lyöntidataa, josta olisi selvinnyt miksi lyönnit ovat yhtä pitkiä, mutta eihän tuossa näytetty mitään. Rangepallojen käyttö olisi toki tehny ko. datasta joka tapauksessa käyttökelvotonta.

  Mutta hirveän näköiset vekottimet toki. Hyvin voivat olla huonot, ei siinä mitään.

  Noita Game Improvement -mailoja kuitenkin myydään määrällisesti eniten ja sama loft-pelleily on jatkunut jo vuosia muillakin merkeillä. En ole seurannut tosin onko bladeissa sama juttu, että onko niissäkin tuohon kelkkaan lähdetty mukaan kun ei ole muutakaan keksitty. Mielestäni USGA voisi ihan hyvin määrätä mikä on esim. rauta-7 suurin sallittu loft jne.

  jos noiden myyjien ”iskulause” suoraan ja pitemmälle juttu joka vuosi pitäis kutinsa, niin rauta 7 lentäisi vähintään 200m ihan sama kuka lyö. Raivi olis reilusti yli 300m.

  Nimetön

  Eipä tuosta liiemmin kannata harmistua. Pääasia, että, tietää kuinka pitkälle kädessäolevalla mailalla pystyy rennosti lyömään. Rautamailojen pohjassa voisi olla vaikka seitsemän veljeksen nimet, ei muuta peliä. Ja aina kun vaihtaa mailoja, joutuu kuitenkin kalibroimaan lyöntimittansa henkisesti uudelleen.

  Lepo.

  Kiitos vinkeistä, löysin kaksi pientä gofliikettä (niitä onneksi vielä on Suomessa) joista molemmista luvattiin että heille voi tulla lyömään uutuuksia maksutta vaikka koko päiväksi Trackmaniin! Kumpikaan ei tosin ole pk-seudulla, mutta sovin jo toisen kanssa alustavasti että mitä tehdään ja koska tehdään.

  Sellainenkin idea tuli että kun vaimon kanssa tehdään jokakesäinen Tukholman matka, niin siellä on golfliikkeitä vaikka kuinka ja edullisen valuuttakurssin ansiosta säästäisi sieltä mailansa ostamalla melko ison summan.

  Golfcenterit kierretään kaukaa, aina on ollut kaikenlaista sekoilua heidän tilauksissaan ja ylimielistä palvelua oli jo aikoinaan Lauttasaaren ja Herttoniemen liikkeissä.

  Löysit liikkeen joka on panostanut kymmeniä tuhansia mahdollistaakseen mailojen testauksen. Alustavasti sovit, että pääset ilmaiseksi kokeilemaan ja sitten sait vielä idean matkustaa toiseen maahan hakemaan mailat mahdollisesti halvemmalla. Hieno homma!

  OB

  Ehkäpä HirsalaK ei ole aivan tosissaan ? Toivon !

  “Ehkäpä HirsalaK ei ole aivan tosissaan? Toivon!”

  Niin siis mitä? Onhan siitä minullekin kuluja kun joutuu pari tuntia ajamaan tuonne maakuntiin saadakseen palvelua jota odottaisi saavansa pk-seudulla. Testailen siinä koko päivän jos siltä tuntuu ja mikäli löytyy paremmat mailat kun nykyiset, niin pyydän tarjouksen. Näin toimii markkinatalous, eläköön kapitalismi!

  Tässä on testaus/fittausmahdollisuuksia Päijät-Hämeessä

  TIISTAI 4.6.
  Hartola Golf (range) – Titleist demopäivä klo 15-19
  KESKIVIIKKO 5.6.
  GolfPoint (myymälä) – FootJoy kenkäfittauspäivä
  TORSTAI 6.6.
  Messilä Golf (range) – Cobra & Titleist demopäivä klo 15-19
  PERJANTAI 7.6.
  Kanava Golf (range) – TaylorMade demopäivä klo 15-19
  SUNNUNTAI 9.6.
  Holiday Club Golf Saimaa – GolfPoint Scramble kilpailu

  Lisäksi seuraavalla viikolla:
  TORTAI 13.6.
  Hartola Golf (range) – Cobra demopäivä klo 15-19

  Tapahtumat

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Missä golfmailoja voi nykyisin testata (maksutta)?

Etusivu Foorumit Välineet Missä golfmailoja voi nykyisin testata (maksutta)?