11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

Kalle Samoojan selitykset

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kalle Samoojan selitykset

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 278)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1418878 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Katselin urheilu-uutisten haastattelua ja siinä selitteli melkolailla tätä LIV-kiertueelle siirtymistään, tyyliin että urheilussa ei ole enää puhdasta tai likaista rahaa, on vain rahaa. Ei myöskään välitä muiden mielipiteistä, kävi selväksi että Saudi-Arabiasta tuleva raha kelpaa.

  Mitä mieltä tästä käänteestä, onko ihan sama kuka maksaa, kunhan rahaa tulee?

  Maailman parhaat pelaajat kuten Tiger Woods ja Rory Mcllroy ovat kuitenkin eri mieltä, heidän periaatteensa eivät ole kaupan. Ikinä koskaan.

  #1418880 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kiinnitin samaan huomiota. Tietää itsekin ettei reilusti keski-ikäisenä enää tule nousemaan pelillisesti terävimpään kärkeen, niin yrittää nyt tehdä jotain tiliä LIV-kiertueella. Asuihan Mikko Ilonen aikoinaan Sveitsissä ihan verosyistä, mutta sitten tajusi että ei ole mitään järkeä jos ei tulotaso ole kohdillaan.

  Golfin pelaaminen ammattitasolla ja etiikka eivät nyt vain mene yhteen, koska taloudelliset intressit.

  #1418881 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Kaikki tietää että ei tule ikinä voittamaan yhtään Major-turnausta tai jäämään isona nimenä golfhistoriaan. Eli jonkin sortin urheilurahanpesu on hänelle ok, jonkin ajan päästä kukaan ei asiaa muistele.

  #1418882 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Niin se menosuunta muuttuu 180 astetta, tämäkin sivusto on vastoin aikaisempia linjauksia alkanut uutisoimaan LIV-kiertueesta kun yksi kotimainen pelaaja sinne pääsi. Eli ns. veriraha on puhdasta rahaa, kaikki haluavat osingolle.

  #1418883 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ainoa hyvä asia mikä tuosta koko kuviosta tulee mieleen, niin Suomen valtio saa verotuloja KS Golf Oy:sta, oli tulojen alkuperä sitten mistä tahansa. Tämän sivuston ja muiden asenne LIV-kiertuetta kohtaan kertoo vain kaksoisstandardeista, sellaista se on. Ei ole montaa vuotta kun kyseinen pelaaja löi palloja Golfcenterin rangella, jotta kanta-asiakkaat ostaisivat kenkiä, mailoja, hanskoja, jne.

  Raha ratkaisee, todettiin jo laulussa aikoinaan. Muulla ei sitten ole niin väliä.

  #1418884 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ihan sama, ainakin itseltä meni kunnioitus kyseistä pelaajaa kohtaan, jos olisi ollut ns. kova jätkä ei olisi osallistunut karsintoihin.

  #1418885 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Money talks, bullshit walks.

  #1418886 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Vastustan ehdottomasti myös saudirahaa ainakin siihen saakka kun sitä tarjotaan itselle tarpeeksi.

  Sitä on helppo olla moraalinen kun asia ei koske itseä.

  Ja mitenkäs eurooppa tourin rahoitus tulee nykyään? Ei sielläkin ole rahat tulossa samasta ilmansuunnasta? Formula 1? Ja kukaan näistä paheksijoista ei varmaan seurannut jalkapallon MM kisoja?

  Väittäisin että lähes kaikilla menee jossain se raja että moraali väistyy? Ottaisitko loppuelämäksi vaikka miljoonan tulot per vuosi jos maksaja on saudi-arabia? Voin tunnustaa että ottaisin.

  #1418887 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Jaa-a. Nyt kun PGA ottaa vastaa saudirahaa niin taitaa olla aika tekopyhää tuo kieltäytyminen. Rorykin ottaa vielä rahan vastaan. Hieman hämmentää moralisointi.

  Futarit hakee myös omansa ja hyvä niin. Se on bensanpolttajien omaa rahaa kuitenkin. Kaikki tankkaa ihan surutta.

  #1418900 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Maailman parhaat pelaajat kuten Tiger Woods ja Rory Mcllroy ovat kuitenkin eri mieltä, heidän periaatteensa eivät ole kaupan. Ikinä koskaan.

  Jos aletaan moralisoimaan (niin kuin nyt on alettu), niin ainakin toinen ko. henkilöistä on todistetusti pettänyt omaa (ex-)vaimoaan useasti.

  Kumpi on pahempi ”periaatteen” rikkominen. Vaimon pettäminen vai pelaaminen LIV-tourilla?

  #1418901 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Olisi mielenkiintoista jos oliskin esim. Venäjä joka pyörittäisi sarjaa, ottaisiko silloinkin rahat vastaan ja pelaisi yhtä innoissaan? Ei näillä LIV-pelaajilla mitään moraalia ole, joten vastauskin lienee selvä.

  #1418906 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ainakaan kiinnostus LIV Tourilla pelaamiseen ei ole tässä vaiheessa laajaa. Karsintoihin osallistui vain muutama keskitason sarjajyrä täysin tuntemattomien pelaajien lisäksi. Eikö raha kiinnosta vai missä syy? Katsotaan lisääntyykö kiinnostus jatkossa. Nykyisellään sarja kiinnostaa harvoja pelaajia ja harvoja katsojia. Jos ei näkyisi ilmaiseksi, niin monikohan katsoisi? Itse en katso edes ilmaiseksi enkä katsoisi vaikka jätettäisiin eettiset syyt huomiotta.

  #1418923 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Siis miksi jonkun Kallen pitäisi julistaa boikotti Saudi-Arabialle? Niin ei ole tehnyt Suomi eikä EU eikä Yhdysvallat eikä Kiina eikä jne. Kone ja Nokia ym. toimivat Saudeissa täyttä höyryä, kunhan vain voittavat tarjouskilpailussa. Yksikään heidän insinööreistään ei ole kieltäytynyt ottamasta rahaa näistä projekteista, muiden maiden yrityksistä ja työntekijöistä puhumattakaan.

  #1418924 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Voishan Venäjä laittaa sarjan pystyyn kun ensin on siivonnut neukkulan jäänteet ukrainasta. Löytynee ilmastollisesti hyviä kohteita riittävästi.
  Norman sopii LIV:lle hyvin kun haluaa maailman kattavaa sarjaa jossa parhaat.

  Ps. Jos periaatteella pääsis PGA:lle siellä oli tiikerin ex. Tais olla rauta 9 millä swingasi viimeks?

  #1418925 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Venäjällä on jo jääkiekko portfoliossa, ei ole kaukaa haettu että golfkin jossain vaiheessa kerää siellä sponsorirahaa. LIV-kiertue voisi ottaa rahaa myös Pohjois-Korealta tai vastaavilta, pelaajat varmasti olisivat innoissaan.

  #1418926 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Pohjois-Korean vanha toimintamalli oli lähempänä PGAn monopolimallia.

  Kun PGAn päättäjille joku jakoi järkeä niin tuli tieto tulevaisuuden yhdistymistä.

  PGA jäänee jenkkilän paikallis touriksi mistä sitten voi nousta LIV:lle jos pelaaja muutoin kelpuutettaan koko maailman kattavalle tourille. Saas nähdä meneekö noin…

  #1418927 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Ihmettelen tuota fanaattisuutta jolla jotkut toivovat että LIV Tourista tulisi pääkiertue. Kyseessähän on muutaman kisa vuodessa, jossa jotkut ostetut huiput pelaavat joidenkin muiden kanssa. Parhaat pelaavat edelleen Pga Tourilla legendaarisia kisoja legendaarisilla kentillä. Mikä pakkomielle tuota on muuttaa ja miksi juuri saudikiertue on se autuaaksi tekevä pelastaja? Nykyisellään se ei ainakaan minua kiinnosta katsojana ollenkaan.

  #1418928 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Toiset saa katsoa paikalliskisoja jos ne kiinnostaa ja vaikka fanaattisesti se ei ole maailmanhuipulta pois.
  Tour jossa maailman parhaat kiinnostaa monia.
  Greg Norman lienee haaveillut World Tourista ja nyt LIV:in kautta ainakin lähempänä.
  Osallistuminen tehdään ohi paikallismonopolien niin on reilumpaa kaikille.

  #1418929 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  LIVillä ei todellakaan pelaa maailman parhaat. Kaukana siitä. Toki muutama huippu siellä on, mutta esim. muuan Kalle Samooja. Lasketteko hänet maailman huipuksi?
  Voin auttaa. Hän ei edes ole Suomen paras.

  #1418930 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  ”Jon Rahm is officially suspended by PGA Tour, can’t play 2024”.

  Näin kävi Rahmin pojalle, ei pääse enää kilpailuihin, joutuu tyytymään höntsägolfiin.

  #1418931 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Rahm ja pari Latinalaisen Amerikan pelaajaa ovat maansa parhaita. Cam Smith oli silloin kun littyi Australian paras, mutta kunto on tippunut. Stenson ei ole lähelläkään Ruotsin kärkeä. Huipuille, jotka LIVillä pelaa ei menestyksellä ole väliä. He treenaavat majoreita varten ja pelailevat siinä sivussa leikkimieliset LIV kisat. Vertailun vuoksi Pga Tourilla on pelattava erittäin hyvin, jotta pääsisi mukaan Tour Championshipiin. Mielestäni jo näillä perusteilla on selvää kumpia kisoja vuosikymmeniä golfia intohimoisesti fanittanut ja kisoja katsonut seuraa. Mutta maailma muuttuu ja katsovathan ihmiset show painiakin, mitä en myöskään ymmärrä.

  #1418956 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  LIV -kisat ovat luonteeltaan ”golf for dummies”. Showta, karnevaaleja ja sirkusta vähille katsojille paikanpäällä, tv-lähetykset puuduttavia puttikavalkaadeja. Joku vertasi showpainiin, mielestäni aika osuvasti.

  #1418957 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
  OB

  Miten tämä LIV-sekoilu on näin dramaattista ?
  Kyllä Saudien rahat kelpaavat muillekin kuin LIViläisille ja asia isossa kuvassa kaikille ok.
  Ymmärtääkseni ammattilaisen kuuluukin ansaita ja miksi sitä ei voi tehdä siellä missä isoimmat taalat liikkuu ?
  Kalle Ässälle mitä parhainta menestystä ja hillittömän isoja palkintoja !

  #1418958 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  Maailman parhaat eivät monen kirjoittajan mielestä pelaa LIVillä. Ei sitten, mutta ilmeisesti aika hyvät kuitenkin. Tämän kauden kuudesta ensimmäisestä DPWT:n kisasta LIVin pelaajat ovat voittaneet viisi…

  #1418963 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

  ”Maailman parhaat eivät monen kirjoittajan mielestä pelaa LIVillä. Ei sitten, mutta ilmeisesti aika hyvät kuitenkin. Tämän kauden kuudesta ensimmäisestä DPWT:n kisasta LIVin pelaajat ovat voittaneet viisi…”

  Tämä kertoo enemmän noiden Afrikan kisojen tasosta: puolet pelaajista paikallisia ja muutama OWGR:lla jopa 500:n parhaan joukossa. Olisko Mauritiuksen kisa ollut koko tourin pienin, sekin tosin liian kova tasoltaan suomalaisille.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 278)
Vastaa aiheeseen: Kalle Samoojan selitykset

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Kalle Samoojan selitykset