Aihe: WHS-tasoitusjärjestelmä 2020 - Golfpiste.com

10.9.–17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[24][26]
KilpailuaSuomalaista

WHS-tasoitusjärjestelmä 2020

Etusivu Foorumit Säännöt WHS-tasoitusjärjestelmä 2020

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 722)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Golfpisteessä oli juttu WHS tasoitusjärjestelmästä, jota kehotettiin käyttämään jo nyt. Muutama kysymys jäi askarruttamaan:

    1. uusi systeemi perustuu lyöntipeliin, jossa kuitenkin max reikätulos on sama kuin nolla-pb. Miten siis lopputulos on erilainen kuin pb-laskennassa?

    2. Aikaisemmin oli puhetta, että uudessa systeemissä myös reikäpelitulokset huomioidaan ja Amerikkalaisen mallin mukaisesti reikätulos arvioidaan, jos reikää ei pelata loppuun. Tuleeko uuteen systeemiin mukaan myös nämä reikäpelitulokset ja pitääkö niitä syöttää jo tänä vuonna, jos viimeiset 20 huomioidaan?

    3. Artikkelissa oli slope-kaava, mutta onko se itse asiassa sama kuin tällä hetkellä, jolloin voi käyttää nykyisiä taulukoita. Jos ei, niin miten tämän vuoden tulokset voidaan huomioida ensi vuonna, jos ei vieraskentiltä syötetä uuden slopen kaavaa?

    4. Artikkelista ei myöskään selvinnyt, mitä pitäisi huomioida erilailla, kun tämän vuoden kierroksia rekisteröidään järjestelmään, jotta ensi vuonna tasoitus tulisi laskettua oikein?

    KL1

    Ei siinä artikkelissa kehoitettu KÄYTTÄMÄÄN uutta järjestelmää, vaan VALMISTAUTUMAAN sen käyttöönottoon. Jälkimmäinen tapahtuu siten, että pelaa mahdollisimman monta tasoituskelpoista kierrosta kauden aikana.

    Nopeasti katsottuna oman kentän nykyisellä CR:llä ja slopella uusi järjestelmä on lähes 1 lyönnin ankarampi. Ovatkohan nuo nykyiset CR:t ja slopet niitä mitä sovelletaan uudessa järjestelmässä?

    KL: pelaa mahdollisimman monta tasoituskelpoista kierrosta kauden aikana.

    Onko siis uudessa järjestelmässä tasoituskelpoisuuden kriteeristö sama kuin nykyisessäkin: esim liittyen joukkue- tai paripeleihin tai reikäpeleihin?

    KL1

    Tuo sinun täytyy lukea siitä uudesta tasoitusjärjestelmästä. Minä ainoastaan viittasin GP:n uutisen antamaan ohjeistukseen ja korjasin yhden väärän sanan alustuksestasi.

    Yritin lukea randa.org sivulta, loytyisikö sieltä lisätietoa, mutta ei sieltä löytynyt mitään esim tuosta kysymyksestä: millä kriteereillä kierros on tasoituskelpoinen. Kyse siis mm. Joukkue- tai reikäpeleistä sekä 9r kierroksista tai kierroksista ”vajailla” kentillä, joka esim alimittanen tai sis. Talvigriinejä. Entä onko muita kriteerejä?

    Ilmeisesti Jere Jaakkolalla on jostain sisäpiirin tietoa, koska toteaa:
    ”Koska tasoitusjärjestelmäkin uudistuu merkittävästi, miksi et opettelisi sekä uusia sääntöjä että uuden tasoitusjärjestelmän perusteita kerralla? Silloin pääset aloittamaan ensi vuonna kauden puhtaalta pöydältä valmiimpana, uudet säännöt ja uuden tasoitusjärjestelmän perusteet omaksuneena golfarina. Kaudella 2020 golf näyttää kovin toisenlaiselta kuin miltä se näytti vielä kaudella 2018.”

    Luulen, että viimeinen kommentti yliampuva kuin puhe golf muutti jotenkin isosti uuden sääntömuutoksen myötä. Olen pelannut uusilla säännöillä reilu 30 rundia ja aika vähän on itse asiassa muuttunut: suuri osa ei ole edes huomannut sääntöjen muuttuneen. Arvaukseni on, että muutos on yht suuri myös 2020 ja Jeren kommentti pahasti yliampuva.

    KL1

    Yritin lukea randa.org sivulta, loytyisikö sieltä lisätietoa,

    Ei taida R&A:lla olla juurikaan tekemistä tasoitusten kanssa, joten oikeampi osoite lienee EGA tai USGA, jotka ovat pelaajien tasoituksia valvovia organisaatioita.

    Luulen, että viimeinen kommentti yliampuva kuin puhe golf muutti jotenkin isosti uuden sääntömuutoksen myötä.

    Oletko P-P ryhtynyt käyttämään google-kääntäjää..?

    Erona on ainakin se, että WHS:lla tasoitusmuutokset ovat nopeampia kuin EGA: järjestelmässä. Tasoitusryhmätkin käsittääkseni katoavat.

    Mikäli golfliiton aikaisemmat uutiset pitävät kutinsa, slope-järjestelmä ei muutu, eli slopetaulukoiden perusteella saa edelleen pelitasoituksensa rei’ille. Course Rating systeemi on ollut USGA:n määrittämä, tuskin CR:t muuttuu mihinkään myöskään.

    Fiilis, että uusi systeemi antaa ankaramman tuloksen, saattaa tulla pelitasoitusta vastaavan tarkkatasoituksen vaihteluvälin takia.

    Kuluvalla kaudella ei varmaan tarvitse mistään erityisestä huolehtia, systeemi varmaan ottaa huomioon ensi vuonna tarvittavat nettotuplabogit kauden kierrostuloksista, jotka ovat händärilaskennassa mukana.

    Korjatkaa mahdolliset väärinymmärtämiseni.
    WHS-laskennassa 20 viimeistä kierrosta, joista kadeksasta parhaasta lasketaan tasoitus. Siis on mahdollista pelata 12 kierrosta ilman että tasoitus muuttuu – jos näillä kierroksilla pelattu tulos ei mahdu kahdeksan parhaan joukkoon.

    tapioH: WHS-laskennassa 20 viimeistä kierrosta, joista kadeksasta parhaasta lasketaan tasoitus. Siis on mahdollista pelata 12 kierrosta ilman että tasoitus muuttuu – jos näillä kierroksilla pelattu tulos ei mahdu kahdeksan parhaan joukkoon.

    Näin olen sen ymmärtänyt, mutta nuo 8 parasta tietenkin koko ajan muuttuu, kun joka kierroksella tulee yksi uusi tulos ja vanhin putoaa pois. Mielenkiintoista on oman tasoituksen ylläpito käsin, mutta ehkä siihen tulee olemaan näppärä appi tai jos syöttää tulokset aina Gamebookiin/eBierdieen, niin sitten pysyy myös itsellä aina ajan tasalla.

    Toimiikohan tuo ”olosuhdekerroin” samalla tavoin kuin nykyinen CBA – eli esim vaatii vähintää 10 osallistujaa kisaan (tai kai 10 kortin jättänyttä) ja onkohan edelleen niin, että samoissa olosuhteissa pelatut tasoituskierrokset eivät tätä olosuhdekerrointa koskaan saa.

    Sen verran paljastettakkoot, että PCC (nykyinen CBA) lasketaa päivän päätteeksi ja siihen vaikuttavat kaikki kentällä pelatut tasoituskierrokset.

    KL1

    Siis on mahdollista pelata 12 kierrosta ilman että tasoitus muuttuu – jos näillä kierroksilla pelattu tulos ei mahdu kahdeksan parhaan joukkoon.

    On mahdollista, mutta varsin epätodennäköistä. Kuten P-P totesi sieltä 20 kierroksen kasasta ne vanhimmat aina putoavat pois, joten tasoitukseen vaikuttavien kahdeksan kierroksen otantankin liki pakosta muuttuu ja siten myös tasoitus.

    Viime vuoden tasoituslaskentaa:
    – 1*laskeva kortti (-0.6), 8*bufferiin, 9*nostavaa korttia, 2*CBA-2
    – tasoitus nousi +0.3 (kaikki kilpailukierroksia)
    – tuleva systeemi olisi muuttanut tasoitusta näiden kilpailukierrosten perusteella myös +0.3
    – kaikki kesän kotimaiset kierrokset huomioiden tasoitus olisi muuttunut nykysysteemillä +0.6
    – 8 parhaan keskiarvo kaikista 20 viimeksi pelatusta olisi kasvattanut tasoitusta +3.0 (olettaen, että CBA/PCC olisi aina ollut 0)

    Osaltaan viimeistä tulosta selittää syksyllä, ehkä vähän huonommissa olosuhteissa pelatut kierrokset. Nyt on harkinnan paikka, pitäisikö edelleen huomioida tasoitukseen vain kilpailukierrokset vaiko alkaa pelata kaikki kierrokset tasoituskierroksina. Kommentteja?

    KL1

    Kommenttina tuohon mainitsen, että The Jenkkilässä jokaikinen kierros on tasoituskierros.

    Minua kyllä pohdituttaa tuo, miten kenttä on tasoituskelpoinen ja miten PCC otetaan huomioon etenkin ensi vuoden alussa, kun ymmärtääkseni takautuvasti lasketaan edelliset 20 kierrosta, joista siis 8 parasta vaikuttavat tasoitukseen.

    Tänä vuonna pelaamistani kierroksista noin puolet ovat alimittaisia – useimmiten keltaiset tiipulikat on siirretty sinisen ”laatan” kohdalle, millä yritetään helpottaa/nopeuttaa turistien pelaamista. Paikalliset tosin pelaavat kisoja ns. ”Kiveltä tai laatalta” eli mitan mukaiselta tiipaikalta. Lisäksi kotisivut ovat aika heikkoja ja usein vain paikallisella kielellä, joten tasoituskelpoisuuden ja päivän PCC:n selvittäminen voi olla aika haastavaa. Tämä on tyypillistä turistikohteissa, mutta tapahtuu usein myös koto-Suomessakin – mutta kertaakaan en ole nähnyt kylttiä tai ilmoitusta, että kenttä ei alimittaisuutensa vuoksi ole tasoituskelpoinen.

    Jotta kenttä pystyisi määrittämään kaikkien pelaajien kisa- ja hcp-kierrosten tulokset PCC:n määrittämiseksi, pitäisi kortti kaiketi jättää paikalliselle klubille tai saadaanko oikeasti sähköinen järjestelmä, jota ihmiset osaavat myös käyttää – siis muutkin kuin nettinatiivit.

    Silti on edistystä, että tasoitusjärjestelmät yhdenmukaistuvat ja vähitellen mm. Ulkomaan kierrokset saadaan mukaan järjestelmään. Voi kuitenkin olla, että ottaa useamman vuoden, ennen kuin homma saadaan käytännössä toimimaan.

    KL: Kommenttina tuohon mainitsen, että The Jenkkilässä jokaikinen kierros on tasoituskierros.

    Näin ehkä teoriassa, mutta koskee enintään niitä kierroksia, joista jätetään kortti klubille (mikä oman kokemukseni mukaan on hyvin harvinaista). Ymmärtääkseni siellä perin harva ylläpitää virallista tasoitusta eikä esim. Minulta ole koskaan kysytty tasoitusta tai pyydetty esittämään hcp-korttia

    Lisäksi kun Jenkkilässä monen metrin putteja annetaan surutta ja pallon paikkaa parannellaan mielin määrin tai monet heittävät pallot bunkkereista kentälle. Lisäksi ovatkohan kentätkään ihan tasoituskelpoisia, kun järjestäin kentillä on DZ vesiesteen yli ja joskus griinin forella.

    KL1

    KL: Kommenttina tuohon mainitsen, että The Jenkkilässä jokaikinen kierros on tasoituskierros.

    Putti-Possu: Näin ehkä teoriassa, mutta koskee enintään niitä kierroksia, joista jätetään kortti klubille (mikä oman kokemukseni mukaan on hyvin harvinaista). Ymmärtääkseni siellä perin harva ylläpitää virallista tasoitusta eikä esim. Minulta ole koskaan kysytty tasoitusta tai pyydetty esittämään hcp-korttia

    Jostain luin takavuosina, että 4% golffareista USGA:n alueella pitäisi yllä tasoitusta. Oli tuo luku niin tai näin, niin heille KAIKKI kierrokset ovat tasoituskierroksia tietyin järjestelmässä kuvatuin rajoituksin. He eivät siis voi valita kierrokselle lähtiessään jätetäänkö ’kortti’ vai ei, toisin kuin me egalaiset.

    Eikä jenkeissä koskaan kysytä tasoituskorttia, vaan luottokorttia.

    Palaan vielä aikaisempaan tasoituksen muutosta koskeneeseen kommenttiin ja esitän asian toisella tavalla.
    Pelaajalla voi hyvinkin olla hyvä vaihe, jolloin saa 8 hyvää tulosta kohtuullisen ”putkeen”. Sitten tulee taantumavaihe, jolloin peli ei vaan suju, eli ei vaan yllä noihin kahdeksaan parhaaseen tulokseen. Silloin tasoitus ei WHS:ssä muutu. Eli näitä tasoitusta muuttamattomia kierroksia voi olla melkoinen määrä. Nykysysteemissä sensijaan jokainen (puskuriin osumaton) taantumavaiheen kierros muuttaa tasoitusta.

    KL1

    Onhan tuo mahdollista, mutta kuten jo aiemmin todettu epätodennäköistä. Mutta mitä sitten? Nykyisessä USGAn systeemissä tilanne on likimain sama eikä tuo tunnu olleen heille ongelma.

    Tuossa aiemmin olin laskeskellut, että WHS olisi itselleni noin 1 lyönnin nykyistä ankarampi. Nyt kun katsoin laskentaa vielä tarkemmin niin lopputulos taitaa sittenkin olla aika lähellä nykyistä ainakin näin klubituupparille: reiän maksimitulos on WHS:ssä enintään tupla omaan tasoitukseen nähden ja tuplaa huonompia mahtuu vielä itsellä tasoitusta laskevaan kierrokseen usein 1-2. Tämä pienentää kokonaislyöntimäärää aiemmin WHS laskentaa simuloidessani.

    TapioH, 8 hyvää kaikki edelliset 12 päihittänyttä kierrosta putkeen pelaamalla on kilpailija osoittanut potentiaalinsa. Ihan luontevaa, että hcp on näiden mukaan laskettu hetken aikaa.

    PG

    Pelaajan tasoitus muuttuu WHS- tasoitusjärjestelmää soveltaen kahdeksalla peräkkäisellä kierroksella, muttei enää ollenkaan 50 seuraavalla kierroksella. Miten tämä on mahdollista?

    KL1

    Tasainen pelaaja.

    Tasoitus osunut nousulimiittiin näiden kahdeksan jälkeen, ja seuraavat 50 pelataan vielä huonommin seuraavan 12 kk aikana?

    Pelaajan tasoitus muuttuu WHS- tasoitusjärjestelmää soveltaen kahdekseksalla peräkkäisellä kierroksella, muttei enää ollenkaan 50 seuraavalla kierroksella. Miten tämä on mahdollista?

    PG

    Tasainen pelaaja.

    Näin voidaan sanoa, koska tasoitus pysyy 50 peräkkäisen kierroksen ajan samana. Mutta miten hän onnistuu sen tekemään? (Huomaa, että tasoitus ei pysy samana 8 ensimmäisen kierroksen aikana).

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 722)
Vastaa aiheeseen: WHS-tasoitusjärjestelmä 2020

Etusivu Foorumit Säännöt WHS-tasoitusjärjestelmä 2020